Flickan med snö i håret – av Ninni Schulman

Av admin
Bokrecensioner
19 Feb 2014
3653 Läsningar

Flickan med snö i håret – av   Ninni Schulman

Sextonåriga Hedda Losjö försvinner från sitt hem, utanför Hagfors i Värmland, på nyårsafton. Hon har sagt till sina föräldrar att hon ska på en fest med kompisen Stina. När de börjar söka efter henne, har Stina inte hört talas om någon fest. Tiden går och föräldrarna hör inget från Hedda.

I sitt kök sitter Tore, med uppvärmd mat från hemtjänsten. Han lyssnar på radion, på vädret. Han hör högljudda röster i lägenheten ovanpå. En kraftig duns hörs och en kvinnas skrik. Det fanns ingen ilska i skriket, inget uppror, bara en jämrande rädsla. Jag kanske borde ringa polisen, tänker han och sätter händerna för öronen.

Efter en tid hittas en ung flicka död, i en jordkällare. Hon är naken och skjuten i bakhuvudet.

Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat tillbaka till sin uppväxtstad Hagfors, med adoptivsonen Nils. Hon är nyskild från hans pappa, som bor kvar i Stockholm med sin nya kvinna. Magdalena är journalist och har fått jobb på Värmlandsbladet. Hon skriver i tidningen om den försvunna Hedda och engagerar sig i fallet.

Är det den försvunna Hedda de hittat i jordkällaren? Och vad är det som pågår i lägenheten ovanför Tores?

Detta är Ninni Schulmans debutroman. Hon har arbetat som journalist, bland annat på Värmlands Folkblad, Se & Hör och Expressen. Boken är mycket bra och spännande, det är riktigt svårt att lägga den ifrån sig.

//Marie Svensson

Flickan med snö i håret

Kommentera inlägget:

kommentarer