Örebro Basket – Nu gäller det att ha modet

Av admin
Nyheter
10 Dec 2013
2034 Läsningar

Inom Örebroidrotten är det i nuläget lite motigt och tungt för såväl Örebro Hockey som Eco Örebro Basket.

orebro_basket

Det är i det här läget som lagen behöver allt stöd de kan få från publik och andra på hemmaplan. Placeringen långt ner i tabellen är ingen större överraskning även om de flesta naturligtvis hoppas på vunna matcher, kanske främst på hemmaplan.

För ledningen och spelarna i Eco Örebro Basket så var man redan från start medvetna om att det skulle bli en mycket tuff säsong. Som de flesta av oss Örebroare kommer ihåg så var det en turbulent tid för klubben innan ligan startade efter sommaren. När man väl hade bestämt sig och fått möjligheter att gå vidare så valde man en långsiktig strategi.

Det innebär att man har satsat på ett ungt lag som förhoppningsvis ger resultat på några års sikt.

Trots vetskapen om lagets förutsättningar och långsiktiga målsättningar så är det tungt att förlora. Alla vill ju vinna, det är ju liksom själva idén med tävlandet. När man då drabbas av förlust på förlust så tar det hårt på andan och psyket. Risken finns att någon börjar tvivla, på sig själv, på laget eller ännu värre på hela strategin. De här frågorna jobbar laget ständigt med, och störst ansvar vilar på den ansvarige coachen Panagiotis ”Giotti” Nikolaidis.

Giotti förklarar att de jobbar hårt med att fokusera på allt som ständigt blir bättre i laget istället för att tänka för mycket på att segra eller förlora.

Vi ser tydligt hur laget, och spelarna individuellt, utvecklas. Det finns en stark tränarlust och spelarna trivs ihop som en grupp, berättar Giotti. Vår inställning inför varje match är absolut att vi ska vinna, det är en självklarhet.

Ingen i klubben förnekar dock att det blir tuffare och tuffare att hålla humöret och kämpaandan uppe för varje ny förlorad match. Det är dock detta som man förberett sig för, energin i klubben är fantastisk och alla hjälper varandra, förklarar Giotti.

När det dessutom inte är nog med att man förlorar matcher utan även får en av nyckelspelarna skadad, då är ett redan ansträngt lag extra sårbart. Mario Pesuts olyckliga skadeperiod har drabbat laget hårt.

Annons

Föreningsrabatt 540x150

De unga spelarna har klivit fram bra och visat på stor utveckling. Det är en bra grund i det längre perspektivet. Det gäller att bygga vidare på detta och redan nu tänka in i säsongen 2014-2015. Kan några av de mer etablerade spelarna också vara kvar då har man sannolikt ett helt annat, och definitivt bättre läge att göra fina resultat i basketligan.  Klubben måste nu ha modet att fortsätta på den utstakade vägen, jobba långsiktigt.

Finns den känslan djupt ner i varje spelares medvetande, då hjälper det troligen till att locka fram de positiva krafter som behövs redan nu. Spelglädjen och kämpaandan måste sprudla, det ger Örebropubliken rolig basket att titta på. Det kommer sannolikt att resultera i en del vunna matcher också.

Text och foto: Mats Turesson

Kommentera inlägget:

kommentarer