Örebropodden – lokal underhållning för tusentals lyssnare

Av admin
Kultur
10 Sep 2013
3433 Läsningar

För några tusental örebroare är Örebropodden och dess veckovisa podd-sändningar ett välkänt underhållningstillfälle. Orebro4you är med på inspelningen av vecka 35:s avsnitt. Platsen för inspelningen är en svulstig vardagsrumssoffa hemma i Tobbe Holms lägenhet.

orebropodden_1

Det första intrycket jag får inför den stundande inspelningen är att det är väldigt rörigt och lite stimmigt. De tre huvudpersonerna småpratar, fixar lite med två bärbara datorer som står på soffbordet framför dem. Det diskuteras hur kopplingarna skall vara, främst hur mikrofonen skall kopplas in och hur ljudet skall ställas in. Just inställningarna för ljudupptagningen och mikrofonen verkar vara lite svårare än övriga förberedelser.

Orsaken till podd-makarnas tekniska osäkerhet kanske är helt naturlig med tanke på att de alla tre har andra sysselsättningar i vardagen, och bara använder utrustningen en gång per vecka. Teknikförberedelserna löser sig dock så snart de startat den lilla instruktionsfilmen de själva spelat in om hur ljudet/mikrofonen skall ställas in.

När inspelningen startar visar det sig att detta är allt annat än oförberett och spontant pladder, podd-makarna är väl förberedda inför avsnittets innehåll samtidigt som de förhåller sig naturligt och spontant till de frågeställningar och ämnen som pratas igenom.  De ger under inspelningen ett proffsigt intryck.

orebropodden_2

Hela inspelningen är mycket underhållande. Trots att mycket av det som dryftas kanske relaterar till saker och händelser som vänder sig till en yngre målgrupp än jag själv (50 år), så fastnar jag för det som behandlas. Det är riktigt roligt att lyssna på historier om händelser, skeenden, och tyckanden med stark lokal prägel. Det är igenkännande, det ger en känsla av närhet och det är rakt igenom ärligt och öppet.

Helt enkelt ett underhållande ”radioprogram” som även berikar och ger information om vad som skett och skall ske i Örebro med omnejd. Om du aldrig lyssnat på Örebropodden – gör det!

Här lyssnar du på Örebropodden:

» Spotify
» iTunes
» Webb
» RSS

 

Text och foto: Mats Turesson

Kommentera inlägget:

kommentarer