Golftalangen Hampus Bergman, 18

Av admin
Nyheter
7 Jun 2013
2769 Läsningar

På golfbanan en solig majdag träffar vi Hampus Bergman, en lovande golftalang från Örebro. Hampus är en mycket flitig besökare på golfbanan.
-Jag tillbringar dagligen många timmar med golfträning och annan form av träning. Det måste man göra för att man ska bli riktigt bra, berättar Hampus.

Hampus_WEBB2

Namn: Hampus Bergman
Intresse: Gillar att fiska, det är avslappnande
TV: Fiskedrag
Mat: Något med köttfärssås gärna starkt kryddad
Om 5 år: Är på väg in på PGA- eller Europatouren

Hampus Bergman har växt upp i en riktig golffamilj. Både hans storebror och lillasyster är duktiga golfspelare. Hampus började slå med golfklubborna redan vid 3-4 års ålder och tog grönt kort när han var sju. När han var tio år spelade hand en klubbtävling på Lanna och vann, det fick hans golfintresse att ta ordentlig fart.

Idag har Hampus + 3.1 i handicap. Han är fortfarande amatörgolfare men har provat på att spela några proffstävlingar på bland annat Nordea tour där han tidigare fått några wild cards. Storebror Oskar spelar på Nordeatouren.

-Brorsan har högre handicap men han slår fortfarande längre än jag, fast jag är dock bäst, det måste jag säga, säger Hampus och skrattar.

Redan framgångar och meriter
Hampus har redan hunnit skaffa sig ordentliga meriter, den främsta är när han som en del av det svenska landslaget för pojkar 18 år vann Europamästerskapen på hemmaplan i Sverige 2012. Andra framgångar är: seger i Scandia Cup som 14-åring, ett antal enskilda segrar på Scandiatouren, och en femteplacering i Spanska öppna mästerskapen. Han var också med och vann skol-SM när han gick i ettan på gymnasiet.

När denna tidning kommer ut så har Hampus precis tagit studenten från Virginska skolan där han gått Samhällsprogrammet med idrottsinriktning.
-Jag har haft golf som profil och kunnat träna även på skoltid under gymnasieåren, det har varit kul och utvecklande, säger Hampus.

Stipendium och skollag på college
Träningsflit kännetecknar Hampus, det framhåller även en av hans tränare, Mikael Karlsson. Hampus tränar en hel del med sin bror och syster men ofta blir det även egna pass. Han verkar gilla träning lika mycket som själva spelandet på golfbanan.

Efter sommaren börjar Hampus på college vid Mc Nees University i Louisiana. Efter spel på TPC Snowgrass i Florida blev han uppvaktad av skolans golfcoach. Hampus har fått stipendium med anledning av sina golfframgångar och förväntas bli en viktig del i skolans golflag.

-Jag är lite orolig för själva skolgången, med annat språk och annan kultur, säger Hampus. Inför golfspelet i skollaget och träningen utstrålar han dock säkerhet och glädje.

Största talangen på länge
Han berättar vidare att skollaget består av åtta spelare varav tre är amerikaner. Av övriga fem så är det två från Sverige och en kille från Norge.
-Det känns tryggt att jag inte blir ensam från Sverige, Martin Eriksson från Kårsta GK är den andra svensken, berättar Hampus.

Innan collegetiden startar hinner det bli mycket träning och golfspel hemma i Sverige och kanske även i andra länder.
-Jag spelar tillsammans med Daniel Sandberg, Johan Kammerstad och min bror Oskar i serielaget för Lanna. Vi ligger i div 1 och jag hoppas att vi kommer att vara riktigt bra, säger Hampus.

-Hampus är den största talang jag har sett under hela min golfkarriär. Han är otroligt träningsflitig, perfektionist, vetgirig och nästan lite av en träningsnarkoman, berättar Mikael Karlsson, Pro på Lanna Lodge Golf Resort. Han har stora möjligheter att nå långt, förhoppningsvis till PGA- eller Europatouren.

Text och foto: Mats Turesson

[adrotate banner="63"]

Kommentera inlägget:

kommentarer